perjantai 14. maaliskuuta 2014

Keittiöluonnos ja Ikeareissu

Päätimme olla hätähousuja ja kiirehtiä (ennen purkutöiden aloittamista :D) Ikean Keittiöviikoille hakemaan uusi keittiö ja hyödyntämään niiden tarjoukset. Ensin oltiin aika skeptisiä Ikea-laadun suhteen, mutta pikaisen googlettelun tuloksena totesimme, että ilmeisesti ainoa joka erottaa Ikea-keittiöt muista (merkki)keittiöistä on se, että ne täytyy kasata itse. Ikean sivuilla on toooodella helppokäyttöinen suunnitteluohjelma, jolla suunnittelimme uuden keittiön. Ihan itse!

Tähtimön keittiö on siitä haasteellinen, että siellä ei ole yhtäkään ehjää seinää. Yhdellä seinällä on kulkuaukko eteiseen, kahdella seinällä on ikkunat 70cm korkeudessa lattiasta joista toisen alla on suurehko patteri, neljännellä seinällä on nurkassa hormi ja seinä muuten avataan olohuoneeseen. Koska työtaso ei voi tulla ikkunan eteen, päätimme katkaista tason, tehdä saarekkeen ja kokeilla laatikoista ja työtasosta rakentaa penkin ikkunan eteen. Suunnitelma näyttää tältä.

Kuvassa on pieniä epäkohtia, kuten kaapit eri korkeudella, vetimet väärään suuntaan, ikkuna väärällä korkeudella, yms ;) En alkanut enää korjailemaan!
Koska olimme tuotelistan loppusumman nähtyämme varsin tyytyväisiä, päätimme hosua ja lähteä heti samana viikonloppuna Ikeaan. Keittiöosastolle päästyämme (siellä oli muuten muutama muukin, kun oli viimeinen keittiöviikkojen tarjousviikonloppu!), valitsimme mieleisemme vetimet, työtason värit ja kaapinovet, otimme vuoronumeron ja odotellessa katselimme Ikean kodinkoneita ja lavuaareja. Otimme Ikeasta ainoastaan induktiotason ja uunin. Kun meidän vuoro tuli viimein, kävimme vielä varsin pätevän myyjän kanssa läpi suunnitelmamme ja teimme muutamia muutoksia, joita hän osasi heti ehdottaa. Oli aika mielenkiintoista huomata, että vaikka myyjä oli hyvin nuori nainen (ei ehkä sellainen, jolta ensimmäisenä lähtisit ostamaan keittiötä ulkonäön perusteella), hänen ammattitaitonsa yllätti meidät molemmat. Myyjä käytti suunnitelmamme kanssa aikaa ja teki meille poimintalistan ja tilasi mm. saarekkeen työtason, joka tulee mittatilaustyönä suoraan kotiovellemme jälkikäteen. Saimme poimintalistan, jossa oli krhm 155 tuotetta. Lähdimme huvittuneina varastolle, otimme kahdet kärryt ja aloimme keräämään. Tuotteet on poimintalistassa hylly- ja lokerojärjestyksessä, joka nopeutti tosi paljon keräämistä! Kaikki keittiön osat on rajattu kolmelle kokonaiselle hyllylle, joten liikkumista ei hirveästi kärryjen kanssa tullut. Kärryjä kuitenkin tarvittiin lopulta neljä..... jonka lisäksi yksi kärryllinen (koneet) tuli vielä asiakaspalvelusta ja lisäksi yhdessä Ikeakassissa oli kaikki vetimet, saranat ja jalat. Huh mikä määrä tavaraa.


Sitten kassalle...

Juu-u, viivakoodit samaan suuntaan ja niin edelleen.... :D

Äkkiä kaikki autoon ja menoks.
Kun keittiö oltiin saatu viimeisiä laatikoita myöten autoon, oltiin molemmat ihan rättipoikkipuhki, nälkäisiä ja janoisia. Koko Ikeareissu kesti n. 4,5h, joten kiitimme itseämme jälkikäteen kun käytiin syömässä juuri ennen Ikeaa! Myös paluumatkalla saatiin pysähtyä syömään ja huilaamaan. :)

Kun päästiin takaisin Hämeenlinnaan, oli vielä yksi kantourakka edessä. Sijoitettiin keittiölaatikot toistaiseksi eteiseen, jonne järjestin kaikki valmiiksi kasausta varten: yhdessä osiossa on kaikki rungot, yhdessä laatikot, yhdessä ovet, ja niin edelleen. Tässä ei toki ole kaikki; pitkät tavarat, koneet ja säkillinen pikkutilpehööriä vietiin suosiolla tulevaan työhuoneeseen. Tällä- ja tähänastisella kokemuksella ollaan molemmat tosi tyytyväisiä keittiönhankintaan Ikeasta, se meni todella vaivattomasti ja helposti vaikka päivän aikaa se vaatikin. Mutta jos hinta on alle puolet kaikista muista keittiöistä (merkkikeittiöistä ehkä neljännes?) ja koko keittiö on näin helposti suunniteltu ja haettu, niin kyllä kelpaa. :)

Voitte vaan kuvitella, kuinka malttamattomina haluttaisiin päästä jo kasaamaan uutta keittiötä! Ensin kuitenkin vielä purkua, purkua, purkua....... :)

2 kommenttia:

  1. Moi! Sulle on haaste (myös) blogissani, käy kurkkaamassa: http://sinistailoa2.blogspot.fi/2014/04/sain-rentouttavaa-remontointia-blogin.html :)

    VastaaPoista
  2. Moi ,saako udella mitä noi ikean keittiökalisteet sitten maksoi?:)

    VastaaPoista